Mass Effect: Andromeda беше  разочароваща игра. И все пак феновете на Mass Effect можехме да открием и някои добри страни в нея. Макар и развиваща се в друга галактика, Andromeda все пак е част от Mass Effect вселена, която не включва само познатата оригинална трилогия за Командир Шепърд. Bioware отдавна са изградили кросмедиен характер на вселените си (не само на Mass Effect, но и на Dragon Age), с множество книги, странични флаш игри и комикси, допълващи историята на колосалните светове. Сега на български език се появи официалната предистория на най-новата игра на канадското студио - книгата Mass Effect: Andromeda - Бунт в ядрото.

Издадена от издателство "Сиела", книгата, написана от Джейсън М. Хю и К. Алекзандър, проследява събитията около бунта и цялостните проблеми на космическата станция "Ядрото". Вместо станцията да е солидната основа, от която да започне колонизацията на галактиката и да бъде нов дом за пристигащите от Млечния път хора, крогани, туриани и асарите, всичко се обърква от самото начало. Бъдещето на инициативата "Андромеда" е заложено на карта и "единственият човек, способен да се изправи срещу масовия глад, хаоса и назряващия бунт, е Слоун Кели", гласи официалното представяне на книгата. 

От издателство "Сиела" ни предоставиха откъс от първата глава на книгата, който може да прочетете тук. А съвсем скоро очаквайте и пълно нейно ревю. Цената на "Mass Effect: Andromeda - Бунт в ядрото" e 16 лв. Книгата вече е достъпна в българските книжарници, като можете да я поръчате и онлайн.

Още от Play