Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
05.януари.2017

В гигафабриката на Tesla бяха произведени първите 2170 батерии

Автор: Коко Стоянов, Прочетено: 758 пъти

Тридесет месеца след като беше стартиран строежът на най-огромната фабрика за батерии в света в Невада (САЩ), Tesla обяви, че гигафабриката вече е произвела първите си батерии. Те са 2170 на брой и ще се поставят в Tesla Powerwall 2 и PowerPack 2, но могат да се използват и за Tesla Model S, Model X и предстоящия Model 3.

Според плана на Tesla през 2018 г. съоръжението ще произвежда 35 гигаватчаса годишно под формата на литиево-йонни акумулаторни клетки, достатъчни за вграждане в 500 000 Model 3s. В крайна сметка планът е да се достигне числото 150 GWh, което е достатъчно за 1.5 милиона автомобила.

Заводът се изгражда на етапи, а от юли до сега площта му е нараснала почти двойно, като до момента е изградена едва 30 процента от цялата фабрика.

Автоматизацията при производството на батерии и огромният мащаб са от критична важност за Tesla, която има нужда да намали разходите, за да може в крайна сметка да намали и цената на автомобилите, които така ще достигнат до по-широк кръг потребители.

Заводът също така ще създаде много нови работни места - 6500 души ще работят в цялата фабрика, а по изчисления в околността ще се създадат още 20 000 до 30 000 работни места. Това, разбира се, ще е от голяма полза и за икономиката в САЩ.

 

Прочетете и това: BMW, Intel и MobilEye ще разработят мащабируема архитектура за самоуправляващи се коли 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност LG 34UC98: новият геймърски хоризонт