Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
29.септември.2010

Робот, който може да стреля с лък

1
Прочетено: 2137 пъти

 

Група специалисти от Технологичния институт в Италия представиха робот, който може да стреля с лък. Моделът е създаден на платформата iCub и е проектиран така, че да се самообучава. Благодарение на специално разработен алгоритъм, наречен ARCHER (Augmented Reward Chained Regression), и камера, роботът успял да уцели целта, разположена на 3.5 метра, само след 8 опита. Алгоритъмът избира най-подходящия ъгъл на стрелба, сила и траектория, за да се стигне до точен изстрел.

iCub е открита платформа, създадена от европейски специалисти. Основната цел на проекта е изучаването на процеса на детското развитие и познавателните способности при малчуганите.

 
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност