Blizzard е доста голяма компания, но за щастие игрите, които продава, носят достатъчно пари, за да функционира добре. Но от колко точно пари се нуждае тя и какво е влиянието на всеки отделен геймър върху способността на Blizzard да функционира адекватно?

Много фактори влияят на отговорите на тези въпроси, но един находчив фен е подходил малко по-различно. Той се е опитал да изчисли точно колко разходи на Blizzard покрива годишният абонамент за World of Warcraft – в тоалетна хартия.

Reddit потребител с прякор EveClassic изчислява, че в централата на Blizzard работят около 2500 души. Ползвайки проучване за честота на посещенията в тоалетната сред възрастните в САЩ, той изчислява, че за една работна седмица „двете нули“ в офиса на Blizzardсе посещават 788 пъти. Статистиката продължава – на едно посещение се хабят средно 8.5 листа хартия, което според човека води до 27 ролки за един ден.

Купувайки най-евтината възможна тоалетна хартия, снабдителите на Blizzard ще платят 39 цента на ролка, или 10.53 за тоалетна хартия на ден, 52.65 долара на седмица и 242.19 за месец.

Абонаментът за World of Warcraft струва 15 долара на месец, което означава, че един геймър плаща за малко повече от 27 часа тоалетна хартия. В рамките на годината това е достатъчно за малко под 14 работни дни. Като перспектива – макар че такава едва ли ви е нужна – парите от продажбите за първите 24 часа на експанжъна Battle for Azeroth биха били достатъчни за над 520 милиона ролки тоалетна хартия, което  е достатъчно за хигиенните нужди на служителите на Blizzard за повече от 70 000 години.     

Виж още: Историята по създаването на Doom и Quake става тв сериал