По-рано тази година Xbox феновете бяха изненадани, когато Nintendo благодари на „нашите приятели от Microsoft“ за това, че направиха инди хита Cuphead за Switch реалност. Тази седмица стана ясно още, че Ori and the Blind Forrest също ще излезе за хибридната конзола.

Макар отношенията между Microsoft и Nintendo да изглеждат по-добри от всякога, става ясно, че няма да видим повече Xbox ексклузиви за други конзоли. Поне не и в обозримото бъдеще. Оказва се, че досегашните портове са били в резултат на вече съществуващи уговорки между създателите на игрите и Microsoft е решила да ги зачете.

"Нямаме планове да предлагаме нашите ексклузивни игри на други конзоли", казва представител на Xbox. Така, ако сте очаквали случайно да видите Forza, Gears, Halo или дори Killer Instinct (която започва живот като игра на Nintendo) за Switch и PS4, време е да забравите за това. Microsoft ще ограничи своите игри само до Xbox и РС и теоретично междуплатформен геймплей може да има само през стрийминг платформата xCloud.

Дали обаче това ще стане, зависи най-вече от това, дали Nintendo и Sony ще разрешат услугата на своите платформи.

Виж още: Разходката до Ада в DOOM Eternal става за 22 часа (ВИДЕО)

Тагове: