PC версията на Batman: Arkham Knight се оказа безвкусна шега с почитателите на поредицата. Мненията за играта в Steam са „предимно отрицателни“ – само 29% от 3700 рецензии са положителни.

Първият шок е фреймрейтът на играта – фабрично заключен на 30 кадъра в секунда, или двойно по-малко от допустимия минимум за AAA заглавие на компютър. След огромни проблеми с видеокартите на AMD (крашове, огромни спадове в качеството, случайни прескачания на екрана) компанията пусна нов драйвер, който би трябвало да оправи нещата. Проблемът обаче не е в един производител на хардуер – потребители с машини много над препоръчителните изисквания и с карти Nvidia също срещат подобни проблеми.

Според изказване на Rocksteady (студиото зад играта) компютърният порт на Arkham Knight дори не е правен от тях – „към момента се работи с външния им PC разработчик“.

След катастрофата Assassin’s Creed: Unity геймърите се надяваха, че AAA компаниите ще се постараят повече за заглавията си, но уви - качествени заглавия, които не искат от потребителя безумни пари за пълното си съдържание, явно излизат само от малки полски компании, каквато е ситуацията с The Witcher 3: The Wild Hunt. След като вече имаме примери за фантастичен и катастрофичен старт на едни от най-очакваните заглавия за годината, какво ни очаква през останалото полугодие?

Докато чакате да оправят Arkham Knight, вижте първия трейлър на Batman v Superman