Дори да не сте заклет геймър, има заглавия, които не трябва да подминавате с лека ръка, защото те не са просто компютърни игри, а представляват многопластова смесица от история, стил, загадъчност и екшън. Такова заглавие е именно играта Bioshock Infinite, появила се на 26 март 2013 година за PC, PlayStation 3 и Xbox 360.

 

За радост на геймърите използващи операционната система OS X на Apple, от 29 август 2013 те ще могат да посетят утопичния град, Columbia, намиращ се в облаците. Феновете на първите две части Bioshock и Bioshock 2, ще се озоват в напълно различна среда и атмосфера, с нова смайваща визия и невиждано в поредицата ниво на визуални детайли и още по-рафиниран и интуитивен геймплей.

 

Портът за OS X е осъществен от компанията Aspyr, стояща зад реализирането на множество франчайзи за Mac, включително на Call of Duty, Civilization и Borderlands.

Версията на Bioshock Infinite за Mac ще бъдат достъпна в Mac App Store, чрез платформите GameAgent (Aspyr) и Steam.

Steam предлага Steam Play поддръжка, което означава, че ако закупите PC версията, ще я имате и за Mac напълно безплатно и обратно.

 

При поръчка от GameAgen (Aspyr) ще получите Columbia Finest DLC и талон за 20% отстъпка от $ 59.99 доларовата цена. Aspyr споменава и за други две DLC заглавия, Clash in the Clouds, което ще бъде на разположение около старта на играта за Mac, както и за предстоящото голямо сингълплейър DLC, Burial at Sea.

Bioshock Infinite заслужава на 100% вашето внимание, а след по малко от месец всеки Mac потребител ще може да се убеди сам в това. Не пропускайте да гледате видео трейлъра към играта.

 

А знаете ли, че Angry Birds Star Wars II ще пресъздаде епизоди I-III от филмовата поредица?