Слуховете бяха верни: Valve току-що разкри Counter-Strike 2, обявявайки ограничена бета-версия, която е достъпна за избрани членове на общността на играта. Студиото твърди, че продължението ще преработи всяка система, елемент от съдържанието и част от преживяването в Counter-Strike. Както се очакваше, Valve прехвърля играта към най-новата версия на собствения си енджин Source 2, което води до забележим скок в графичната достоверност.

Играта ще се отличава с по-остри текстури, по-реалистично осветление и допълнителна геометрия. От Valve твърдят, че екипът на Counter-Strike 2 прилага тристепенна концепция за проектиране на нива. Картите от типа Touchstone като Dust 2 в по-голямата си част ще бъдат оставени недокоснати, освен че ще бъдат коригирани осветлението и четимостта им. Upgrade картите пък ще се възползват от подобрения осветителен конвейер на Source 2 за по-реалистично изглеждащи материали и отражения. И накрая, Valve планира да преработи изцяло няколко нива, като се възползва от всичко, което енджинът може да предложи.

Преминаването към Source 2 ще донесе със себе си и подобрения в геймплея, като се започне най-вече от начина, по който функционират димните гранати. Както Valve обяснява в ново видео, димните гранати вече ще живеят като обемни 3D обекти в света на играта, което ще ги направи реагиращи на другите елементи на геймплея и ще позволи на играчите да оформят за момент линиите на видимост с куршуми и експлозии.

Valve преработва и сървърната архитектура на играта. Компанията твърди, че Counter-Strike 2 ще поддържа актуализации на ниво sub-tick - функция, за която студиото посочва, че ще позволи на сървърите на играта да разберат момента, в който даден играч се движи, стреля с оръжието си или хвърля граната. На теория това би трябвало да направи новата версия на играта най-отзивчивата Counter-Strike досега.

Когато пълната версия на играта се появи това лято, Counter-Strike 2 ще бъде безплатен ъпгрейд към Counter-Strike: Global Offensive. Всички козметични продукти, които сте събрали в CS:GO, ще се пренесат в новата игра (и ще изглеждат по-добре от всякога). Valve кани играчите в ограничената бета-версия въз основа на няколко фактора, включително скорошно време на игра и състояние на Steam акаунта. Студиото обеща да сподели повече информация за Counter-Strike 2 по-близо до премиерата.

Снимка: Valve

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно