Новата услуга PS Plus ще позволи на играчите да играят оригинални игри на PlayStation със CRT филтър, плюс различни визуални опции.

Обновената PlayStation Plus стартира в Азия тази седмица и ще стигне до Европа на 23 юни. Някои подробности обаче вече изтекоха. Игрите на PlayStation ще могат да се гледат в няколко формата – 4:3 и 16:9. Има и три налични визуални филтъра: по подразбиране, модерен и ретро класически.

Ретро класическата опция "забулва" екрана с един вид CRT мрежа, характерна за старите телевизори с кинескоп. Услугата Switch Online позволява подобна версия на това със своите SNES игри. Там можете да наслагвате екрана с хоризонтални линии за сканиране; това обаче не изглежда страхотно, честно казано.

Услугата позволява на абонатите на нейното най-високо ниво достъп до каталог от по-стари игри. Те включват PlayStation, PlayStation 2 и PlayStation Portable игри за изтегляне. Потребителят на Resetera brokenswiftie качи изображения на тези визуални опции в действие. Струва си да се отбележи също, че показаната игра е Oddworld: Abe’s Oddysee, която не беше в списъка, който Sony пусна наскоро. Така че игрите ще са повече от очакваното.  

Има и други екранни снимки на потребители, които играят това, което изглежда PSP версията на Ridge Racer от 2004 г., както и други изображения, демонстриращи функционалности, налични при PS1 игри.

В други скорошни новини за PS Plus вече знаем, че игрите за PS1 ще имат добавена поддръжка за трофеи. Поне Siphon Filter ще има, както наскоро потвърди Bend Studio. И би било малко странно – и всъщност някак невероятно, – ако само този стелт екшън има трофеи.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Тестът за издръжливост на Steam Deck е и тест за сърцата на геймърите (ВИДЕО)