След забавяне от повече от половин година Far Cry 6 вече има нова дата на излизане. Първоначално шутърът се очакваше в средата на тази година, но сега вече е насрочен за 7 октомври.

Във Far Cry 6 играчите ще могат да играят като мъж или жена, но и в двата случая името на персонажa си остава Дани Рохас и външният вид няма да може да се променя. Като Дани Рохас геймърите ще посетят малката островна държава Яра, където с железен юмрук управлява диктаторът Антон Кастильо. Както обикновено не очаквайте от Far Cry 6 кой знае каква история, защото и този път сюжетът се върти около думички като терористи, бунтовници, отмъщение, семейство и свобода.

Като Кастильо ще видим популярния актьор Джанкарло Еспозито, познат ни от тв сериали като Breaking Bad. Именно него ще трябва да свалите от власт, организирайки революция в столицата Есперанса, която е най-големият град в поредицата Far Cry до момента.

Far Cry 6 излиза за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, стрийминг платформите Amazon Luna Google Stadia както и РС на 7 октомври.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара