Известният футболен мениджър Жозе Моуриньо идентифицира неочакван нов враг в похода му за успех със състава на Рома - Fortnite. В отговори на фенове през официалния Twitter акаунт на римския клуб Моуриньо както обикновено има какво да каже по най-различни теми.

Така например той изповядва любовта си към всички форми на италианската храна, както и към музиката на Браян Адамс и Брус Спрингстийн. В неговите очи дори Instagram e „забавен“. Единствените сурови думи, които Моуриньо използва в цялото изявление, са запазени за Fortnite, като мениджърът нарича известната онлайн игра „кошмар“.

„Футболистите будуват по цял нощ, за да играят тази глупост, а на следващия ден имат мач“, казва Моуриньо. Гневът му очевидно не е насочен към самата игра, а по-скоро към липсата на достатъчно дисциплина в подопечните му звезди.

Всъщност връзката между света на футбола и Fortnite е доста силна, като се започне от танца на Антоан Гризман на финала на световното първенство през 2018 г. и се стигне до включването на цял игрален режим, базиран на футбол, по-рано тази година – включително и с играчи на Рома, които може да отключите.

Снимка: Epic Games

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра