По време на скорошното събитие Xbox Developer_Direct получихме първите големи подробности за играта за Индиана Джоунс, която беше обявена за първи път преди повече от три години. Indiana Jones and the Great Circle ще бъде игра от първо лице за един играч с някои елементи от трето лице от Bethesda Softworks и разработчика MachineGames, собственост на Microsoft.

Действието на играта ще се развива между филмите "Похитителите на изгубения кивот" и "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход". Играчите ще поемат контрола над д-р Джоунс, който се опитва да разреши голяма археологическа загадка, обхващаща целия свят и включваща пътувания до Египет, Хималаите и др. И, да, Инди ще трябва да се бие с доста нацисти по пътя.

Играта ще се играе предимно от първо лице, като Инди ще трябва да се бори с враговете с револвера си и с характерния си камшик. Играта ще преминава към гледната точка от трето лице по време на филмовите сцени или когато Инди трябва да се изкачи по тръба отстрани на стена или друг подобен вид сцена.

Това не би било приключение на Индиана Джоунс, ако нямаше пъзели за решаване или капани за избягване. От Machine Games казват, че играчите ще имат възможност да решат някои пъзели, които няма да са част от основната сюжетна линия.

Един от големите въпроси е кой ще се справи с озвучаването на Инди в играта. Въз основа на новия геймплей трейлър изглежда, че моделът на героя Индиана Джоунс е с образа на Харисън Форд, който е изиграл героя в пет филма, но Microsoft и Bethesda не са потвърдили дали Форд ще озвучава и Инди. Ако не е той, гласът на Инди в геймплей трейлъра е солиден звуков аналог на Форд. Актуализация: Entertainment Weekly потвърди, че известният актьор Трой Бейкър ще озвучава Индиана Джоунс в играта.

Играта се очаква да излезе някъде по-късно през 2024 г. за конзолите Xbox Series X|S и компютри, като ще бъде налична и в Xbox Game Pass.

Снимка: Unsplash/MachineGames

Виж още: Полицията препоръчва на родителите да деактивират тази функция на iPhone

 

 

Тагове: