Nintendo Switch пожъна огромен успех благодарение на дизайна си, който позволяваше да се ползва както като преносима система, така и като конзола, свързана с телевизора. Игралната конзола обаче беше пусната на пазара през 2017 г. и отчаяно се нуждае от обновяване. Nintendo потвърди, че наследникът ще бъде обявен скоро, а сега се обединиха нови изтичания на информация, които ни дават предварителна представа за това какви биха могли да бъдат спецификациите на Nintendo Switch 2, как би могла да се мери с предшественика си и какъв би могъл да бъде графикът на пускането ѝ на пазара.

Членовете на общността във Famiboards, дискусионен форум за игри и конзоли на Nintendo, проследяват данните за пратките и митниците между Nintendo, NVIDIA и други компании в опит да открият намеци за спецификациите на Switch 2. Членът на форума на Famiboards с прякор LiC твърди, че е анализирал различните списъци с пратки и е стигнал до тези възможни спецификации на Switch 2.

Според изтеклата информация Nintendo Switch 2 може да има 12 GB оперативна памет, осигурена от 2 модула LPDDR5X с капацитет 6 GB и скорост на трансфер 7500 МТ/s. Освен това вътрешното място за съхранение може да бъде 256GB UFS 3.1.

Може да е изкушаващо да се сравнят тези цифри със съществуващи или минали конзоли, но справедливо сравнение само с този набор от данни няма да е възможно. Така че ще се въздържим от това да увеличаваме прекалено много надеждите ви (или да ги разбиваме, в зависимост от очакванията ви).

На свой ред източникът CentroLeaks изтъква още малко информация, като предполага, че конзолата и евентуално контролерите ще разполагат с вграден микрофон.

CentroLeaks също така предполага, че Nintendo Switch 2 може да има 8-инчов дисплей. Акаунтът отново сподели мащабен макет на размера на Switch 2 въз основа на изтеклите части, като го сравни с оригиналния Nintendo Switch и Steam Deck.

Имайте предвид, че това е макет на размера, а не на дизайна. Крайният продукт може да изглежда значително по-различно от този макет, но може да запази подобни размери.

Позовавайки се на бразилския стриймър tvPH, CentroLeaks предлага още някои подробности за Nintendo Switch 2.

Според него Nintendo Switch 2 е планиран да бъде пуснат на пазара през март 2025 г. Повече информация за конзолата може да бъде разкрита през есента (т.е. по всяко време между септември и декември тази година). Някои игри от трети страни за Switch 2 може да бъдат потвърдени още през втората половина на тази година.

Ако планирате да запазите по-старата си колекция от игри за Switch, Switch 2 може да има и някои добри новини. Слухът предполага, че Switch 2 може да запази обратната съвместимост с игрите за Switch от първо поколение както за физически, така и за цифрови копия.

Източникът също така подсказва, че предстоящият Nintendo Direct през юни вероятно ще се фокусира върху повече ремастери и е планиран като последното голямо Direct събитие, фокусирано върху Switch. Освен това за август се планира и Indie World Showcase (брандиране на Nintendo за изтъкване на независимите игри за Switch).

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-високият вулкан в света изхвърля злато всеки ден, въпреки че е покрит с лед, а учените са в недоумение

 

Тагове:
Още от Play