Студиото Relentless, което е собственост на Amazon, обяви, че връща своя free-to-play шутър Crucible обратно в затворена бета, на практика признавайки, че играта е била пусната, преди да е готова. Така предстои нова работа по картите и бойната система на Crucible, както и въвеждането на промени съгласно дадената от играчите обратна връзка.

Решението е стряскащо признание за провала на Crucible, която бе пусната в края на май. Играта, която комбинира елементи от МОВА и шутър жанра, пристигна почти незабелязано на изключително конкурентния РС пазар на онлайн шутъри. Без изненада Crucible не можа да изпъкне с нищо пред доминиращи имена като League of Legends и Overwatch, както и новия тактически шутър Valorant.

Макар че Crucible донесе някои иновации за жанра, липсата на оригиналност, безинтересните персонажи и арт стилът ѝ накараха феновете бързо да я забравят. За това подпомогна и кризата на идентичността, която Crucible изживя, опитвайки се да комбинира няколко жанра наведнъж. Една от първите промени в играта бе премахването на Battle Royale и Team Deatmatch режимите, за да остане само МОВА елементът.     

Снимка: Amazon

Виж още: PlayStation 5 е тук! (ВИДЕО)

 

Тагове: