Легендарната конзола Sega Genesis, останала в сърцата на милиони геймъри по цял свят, отново ще излиза от завода в чисто нов вид. Едноименната японска компания може и отдавна да не произвежда Genesis (известна като Mega Drive извън Съединените щати) и дори да се е оттеглила от създаването на конзоли изобщо, но това не означава, че хората не си я купуват.

Новата ревизия на конзолата ще се произвежда от компанията TecToy, която е взела лиценза за нея. Системата ще има автентичен вид, контролери и игри и най-важното - има благословията на Sega, което означава, че на пазара отново ще видим официален продукт с марката.

На външен вид новата конзола не се различава по нищо от оригинала, но за удобство на геймърите има слот за SD карта. Такава една карта върви и в комплекта, а на нея ще има предварително заредени 22 класики за Genesis като Alex Kidd, Golden Axe, Shinobi 3, Sonic 3 и др.

Цената на системата е 125 долара, което не е съвсем евтино, но факторът "носталгия" за 16-битовата конзола наистина не може да бъде подценяван, завършва Daily Dot.

Виж още: Очаква ни игра с името Need for Speed Arena

Тагове: