Nintendo вече обяви началото на поетапно спиране на магазините 3DS и Wii U eShop.

Компанията е решена да изтрие огромно количество цифрово съдържание на тези системи, но колко игри можем да очакваме да изчезнат? Въпреки че вече знаем, че Fire Emblem Fates: Revelation и нейното DLC ще бъдат загубени, сайтът Video Game Chronicles вече направи някои груби оценки – подчертавайки броя на игрите, които вече няма да бъдат достъпни за масите.

В момента в нашия район има около 2000 игри, налични в 3DS и Wii U eShop, и изглежда около 1000 „само дигитални“ заглавия ще изчезнат за постоянно на тези платформи. Това не означава, че трябва да забравяме предложенията за виртуална конзола, които също ще изчезнат - като около 350 от тях в момента не са налични в услугата Switch Online на Nintendo.

Ето приблизителната разбивка:

- Около 450 само цифрови игри за Wii U
- Около 600 само цифрови 3DS игри
- Около 100 Wii U игри, които също са налични физически
- Около 300 3DS игри, които също са налични физически
- Близо 530 игри за виртуална конзола, около 350 от които в момента не са налични в Nintendo Switch Online

Поетапното затваряне на магазините 3DS и Wii U eShop от Nintendo ще доведе до премахване на използването на кредитни карти от услугата до 23 май 2022 г. Средствата от картите Nintendo eShop няма да могат да се добавят към акаунти в eShop от 29 август 2022 г., но кодовете за изтегляне все още могат да бъдат използвани до края на март 2023 г.

А вие как се чувствате за това, че Nintendo затваря 3DS и Wii U eShop?

Снимка: Pikrepo

Виж още: Следващата конзола на Nintendo ще бъде съвместима с вашите Switch игри