До днес Fortnite се играеше на устройства с Android само като изтеглите играта от уебсайта на Epic Games. Не можеше да я изтеглите от Google Play и геймърите бяха принудени да прескочат няколко препятствия, за да накарат играта да работи.

Epic Games имаше напълно разумна причина за това: компанията искаше да избегне сериозната комисиона от 30%, която Google взима за хостинг на приложения в своя Android магазин.

За разлика от тях Epic Games взима само 12% комисиона на приходите от игри в Epic Game Store. Това е доста голяма разлика и откакто Epic удари десетката с Fortnite, компанията предлага по-добри цени за разработчиците. Американската компания дори започна да издава игри с наистина новаторски правила за разработчици.

Но след година и половина изваждането на Fortnite от магазина на Google Play вече просто нямаше смисъл.

Така можете да намерите Fortnite на разположение безплатно в Google Play Store. Играта в момента е в средата на глава 2, сезон 2, който трябва да приключи на 4 юни. Battle Pass струва 10 долара и получавате 100 награди, включително някои много готини скинове. Това е най-добрият сезон, който играта е пускала от много време, така че си заслужава.

Виж още: До 100 000 долара, ако откриете уязвимост в новия онлайн хит Valorant

 

Тагове: