Поредицата FIFA на ЕА заема място в сърцата на геймърите от средата на 90-те години с ежегодните си издания, които ни връщат във времената на FIFA 95 за SEGA Mega Drive. Сега обаче тя може да претърпи промяна в името си за пръв път.   

Основната причина прочутата поредица да се казва FIFA, разбира се, е споразумението с международната организация, регулираща футбола в реалния свят. Използвайки марката FIFA, ЕА е пускала едноименната игра всяка година от 1995 г. насам заедно с някои други игри, като FIFA 64, футболни мениджъри и мобилни заглавия.

Сега ЕА обяви, че възнамерява да преименува футболните игри от поредицата. Компанията припомня, че споразумението с FIFA е отделно от всички официални лицензи и няма да попречи на използването на реални имена на играчи и отбори.

FIFA е една от най-продаваните поредици в историята на гейминга и промяна в името със сигурност ще бъде изненада, но тепърва предстои да видим доколко сериозни са ЕА за това. Междувременно новата FIFA 22 отчита изключително успешна премиера с 9.1 милиона играчи и 460 милиона мачове, изиграни само за седмица.


Снимка: EA

Виж още: eFootball вече е най-лошо оценяваната игра в Steam и има защо

 

Тагове: