Голямо изтичане на геймплей на GTA 6 взриви онлайн емоциите, докато играчите все още нетърпеливо очакват официални новини за продължението на една от най-добрите игри с отворен свят на всички времена. Въпреки че кадрите изглеждат впечатляващи и някои от тях дори съответстват на предишни изтичания на информация, в момента не може да се каже колко легитимно е масивното изтичане.

До момента разработчикът не е издал официален отговор за кадрите, които обикалят интернет.

Течът изглежда започна в края на миналата седмица, тъй като потребител на GTAForums сподели 90 отделни видеоклипа на кадри и сцени от GTA 6, казвайки „Възможно е скоро да изтекат повече данни, изходен код и активи на GTA 5 и 6 и дори тестова версия на GTA 6“.

Тези клипове вече се разпространиха във всеки ъгъл на интернет, показвайки два персонажа, които изглеждат като дуото, вдъхновено от Бони и Клайд, за което Bloomberg съобщи по-рано през годината. Някои от кадрите дори показват полицейска кола с надпис V.C.P.D, което може да означава полицейското управление на Vice City, подкрепяйки съобщенията, че GTA 6 ще се върне във Vice City.

Реакциите на кадрите в интернет естествено са съмнителни относно легитимността им, но ако клиповете са фалшиви и нещо като мод за GTA 5, те са направени толкова прецизно до степен, че самата работа е достатъчно впечатляваща, за да оправдае настоящото внимание, което привлича.

Гейм журналистът Джейсън Шрайер добави в Twitter, че „въз основа на мащаба е трудно да си представим, че това не е реално. Плюс двама главни герои и Vice City съответстват на това, което докладвах по-рано тази година“.

Ако кадрите са реални, трябва да се отбележи, че те не представляват крайният продукт. GTA 6 вероятно е на няколко години напред във времето на този етап и кадрите ще бъдат от предишни версии на играта, така че трябва да сте наясно, че това, което виждате онлайн сега, не е играта, която ще получите след няколко години.

Източникът на изтеклите кадри също твърди, че е човекът, отговорен за хакерския пробив на Uber от по-рано тази седмица. Хакерът каза пред The ​​New York Times, че е получил достъп до вътрешната комуникационна платформа на Uber, Slack, след като се свързал със служител на Uber чрез съобщение, представящ се за „човек, занимаващ се с корпоративни информационни технологии“.

Снимка: Rockstar

Виж още: Modern Warfare 2 иска телефонния ви номер, преди да може да играете на РС