Activision Blizzard публикува системните изисквания за отворената бета-версия на Call of Duty: Modern Warfare 2, включително доста странното настояване, че компютърните играчи трябва да свържат телефонния си номер с акаунта им в Battle.net или Steam. Съмнявам се, че Боби Котик ще го използва за разговори късно през нощта, но все пак защо една игра се нуждае от мобиления ви номер, за да работи на вашия компютър?

Бета-достъпът, както винаги се основава на предварителни поръчки и прилича повече на ранен достъп до завършен продукт, отколкото на бета, така че тези изисквания могат да се приемат като приложими към финалната игра. Най-голямата изненада е колко сравнително скромни са изискванията за една от най-големите серии в игрите: Modern Warfare 2 ще работи при минимални спецификации на GTX 960 - карта, която стартира през януари 2015 г.

Modern Warfare 2 минимални изисквания (1080p, 60fps, low settings)

OS: Windows 10, 64 Bit
CPU: Intel Core i5-3570 or AMD Ryzen 5 1600X
GPU: NVIDIA GeForce GTX 960 or AMD Radeon RX 470
RAM: 8GB
STORAGE: 25GB
SOUND: Any DirectX Compatible card

Препоръчителните изисквания също не са много по-лоши, въпреки че ще ви трябва прилично количество RAM. Харесва ни също как Activision Blizzard има специфична категория за звукови карти, но всъщност не посочва никакви звукови карти в нито един момент.

Modern Warfare 2 препоръчителни изисквания (1080p, 60fps, high settings)

OS: Windows 10, 64 Bit
CPU: Intel Core i7-4770K or AMD Ryzen 7 1800X
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 or AMD Radeon RX 580
RAM: 16GB RAM
STORAGE: 25GB
SOUND CARD: any DirectX Compatible card

Препоръчителният графичен процесор GTX 1060 показва най-вече колко широка е привлекателността на Call of Duty. Тази карта вече е справедливо описана като ветеран и издателят иска колкото може повече хора да могат да играят това заглавие. И все пак: фактът, че очевидно ще ви даде 1080p и 60 кадъра в секунда в AAA версия за 2022 г., е меко казано положителен.

Освен това няма огромна стъпка между минималните и препоръчителните настройки на играта⁠ – очаквайте Modern Warfare 2 да има много опции за любителите на графиките и техните мощни системи.

Компютърните играчи, които направят предварителна поръчка, ще имат достъп до отворената бета-версия от 22 до 26 септември. Тези, които направят предварителна поръчка, също ще имат ранен достъп до кампанията Modern Warfare 2 на 20 октомври, една седмица преди стартирането на играта на 28 октомври.

Снимка: Unsplash

Виж още: Call of Duty ще радва PlayStation геймърите поне няколко години напред