Фентъзи ММО-то на Amazon "New World" стартира преди дни и въпреки техническите си проблеми е голям хит. Седмица след премиерата си New World е на върха на класацията в Steam, изпреварвайки по брой едновременни играчи традиционни популярни онлайн заглавия като CS:GO, DoTA 2 и PUBG. И никой не се радва повече на успеха от основателя на Amazon Джеф Безос.

"След толкова провали и разочарования в гейминга най-сетне имаме успех", похвали се Безос в Twitter.

Въпреки че има практически неограничени ресурси, Amazon действително се провали многократно в това да даде на хората игра, която те биха искали да играят. Гигантът прекрати ММО-то по Lord of the Rings и МОВА-та Breakway, както и скоропостижно спря шутъра Crucible.

Засега New World наистина е успех, макар да имаше трънлив път. Играта бе отложена цели четири пъти между май 2020 г. и окончателната дата на премиерата на 28 септември. Освен това New World създаде проблеми, повреждайки скъпи видеокарти по време на бета-тестовете. Засега е прекалено рано да се каже какво ще стане с New World след една година и дали ще поеме пътя към забравата, подобно на безброй ММО игри. Междувременно феновете на онлайн гейминга могат да очакват появата на Battlefield 2042 през ноември, която е следващото голямо име в календара.

Снимка: Amazon

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара