God of War: Ragnarok все пак може да се впише в своя стартов прозорец през 2022 г. Източници на Bloomberg казват, че популярната игра за PS4 и PS5 ще бъде пусната през ноември въпреки неотдавнашните твърдения, че може да бъде отложена до 2023 г. Студиото на Sony в Санта Моника е готово да обяви датата на пускане по-късно през юни, казаха източниците. Предполага се, че дебютът беше отложен от първоначално предвидената премиера през септември, но изглежда няма повече притеснения.

Същевременно европейски източници, разговарящи с Gamereactor, твърдят, че играта няма да бъде готова до следващата година. Неявяванията както на събитието State of Play на 2 юни, така и на тазседмичния Summer Games Fest помогнаха за разпалването на спекулациите за продължително забавяне. Контактите на Bloomberg казват, че е имало „няколко“ вътрешни и широкообявени забавяния за Ragnarok от обявяването през 2020 г., като поне част от тях се дължат на пандемията и необходимостта от дистанционна работа.

Sony не коментира слуховете и няма гаранция, че новият God of War ще спази ноемврийската премиера. Ноемврийска дата за пускане обаче не би била изненадваща. Разработчиците на игри често планират да пуснат най-големите си заглавия по време на изключително важния празничен сезон за пазаруване, особено преди Черния петък (деня след американския Ден на благодарността през ноември). И предвид че Ragnarok лесно може да бъде най-важната игра за PlayStation в близко бъдеще, празничната премиера може да бъде от решаващо значение за крайния резултат на Sony.

Снимка: Santa Monica Studio

Виж още: Заместникът на Мъск предвижда посещения на Марс в рамките на следващите 10 години