Днес Sony обяви пускането на нова актуализация за PlayStation 5, която въвежда нови функции и подобрения в конзолата. Актуализацията, която се разпространява в световен мащаб, включва и функции, които преди това бяха част от бета-версията, пусната по-рано през лятото.

Новата актуализация осигурява поддръжка на PS Remote Play на повече устройства с Android. Тя също така добавя нови опции за гласови команди (само в САЩ и Великобритания) и нови подобрения в приложението PS, позволяващи да се реагира на съобщения с емотикони и да се вижда предварителен преглед на нечий екран за споделяне, преди да се присъедините към партито в приложението PS.

Така например PS Remote Play вече ви позволява да стриймвате игри от конзолата PS5 или PS4 към друго устройство - включително смартфони и таблети (iOS и Android), PC и Mac - през интернет или през домашната мрежа. Това ви предоставя повече възможности да се наслаждавате на любимите си игри, дори когато сте далеч от стаята си.

Гласовата команда също е подобрена. Кажете Hey PlayStation, help, за да активирате съдържанието "Помощ". Вече можете да навигирате между страниците със съдържание за помощ чрез гласова команда. Кажете Hey PlayStation, what's new?, и вече можете да проверите за нови функции на PS5 и да видите актуалния месечен списък с игри на PlayStation Plus. Важно е да знаете, че в момента гласовата опция е налична на английски език за PS5 играчи с акаунти, регистрирани в САЩ и Великобритания.

Както споменахме, актуализацията включва и функции от последната бета-версия на PS5, включително използване на втори контролер DualSense за помощ и нови аудио опции, които позволяват 3D аудио, задвижвано от Tempest 3D AudioTech. Освен това играчите на PS5 вече ще разполагат с нови начини за свързване с други играчи и персонализиране на мултиплейър сесиите си. Капацитетът на SSD диска също е увеличен до 8 TB.

Снимка: Unsplash

Виж още: Nintendo Switch 2 ще има по-високи графични възможности в ключова област от PS5

 

Тагове:
Още от Play