Финландското студио Remedy работи по продължение на култовия Alan Wake, което ще бъде издадено от Epic Games. Новината все още не е официална – съобщи я гейм журналистът Джеф Гръб по време на стрийм в Twitch.

Според него Alan Wake 2 ще оправдае дългото чакане на феновете и ще бъде продължението, което те искат.

„Няколко компании са се борили за издателските права, но Epic e предложила най-добрата сделка, така че изглежда Alan Wake 2 се задава. Не знам кога ще я обявят официално, но това е моята информация“, казва той.

Екшън приключението Alan Wake излезе за Xbox през май 2010 г. и за РС по-късно. То разказва историята на известен писател, който изследва мистериозното изследване на жена си, докато около него се случват събития, оживели от страниците на книгата, която не е написал. Remedy взе правата върху Alan Wake от Microsoft през юли 2019 г. и по-късно творческият директор на студиото Сам Лейк разкри, че би искал да види продължение на Alan Wake.

Remedy подписа сделка с Еpic Games през март 2020 г. за две необявени игри, едната от които е ААА заглавие, а другата – по-малък проект във вселената на същата поредица. И двете игри ще бъдат разработени със собствен енджин на студиото Northlight.

Снимка: Remedy

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)

 

Тагове: