Считано от Football Manager 2022, някогашният английски гранд Манчестър Юнайтед вече ще бъде представен с друго име заради спор по авторските права над наименованието на отбора. Миналата година Манчестър Юнайтед заведоха дело срещу издателя на футболната симулация Sega и студиото Sports Interactive за това, че нарушават запазената марка на отбора от Висшата лига. Любопитно е, че това стана цели 16 години след появата на първата Football Manager игра и 28 години след излизането на оригиналния Championship Manager.

Издателят и студиото посочиха, че името на отбора е използвано в базата данни на двете легендарни футболни поредици от 1992 г. насам без никакви възражения. Нещо повече, през годините играчи и ръководители на Манчестър Юнайтед са получавали копия от играта и винаги са се радвали на положителна оценка.

Любопитно е, че сегашният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер дори призна, че като футболист на Олд Трафорд самият той е играл Football Manager и е научил нещо полезно от играта за своята собствена тактика на зеления килим.     

Не е изключено зад този обрат в политиката на Манчестър Юнайтед да стои подписаната през 2019 г. сделка с Konami за участието на отбора в поредица Pro Evolution Soccer. Халфът на Манчестър Юнайтед Скот Мактоминей пък бе официален посланик на PES 2020. Манчестър Юнайтед e и един от лицензираните отбори в новата eFootball, която ще замени PES.

Снимка: Sega/Sports Interactive

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта