PlayStation 5 се оказа изключително популярна и се превърна в най-бързо продаваната конзола PlayStation, правена някога. Машината доби толкова култов статус, че беше трудно да се намери в магазините за доста продължителен период от време. Докато някои, които искат да се сдобият с PlayStation 5, все още не са успели да го намерят, леко преработена версия на конзолата вече се появи на пазара.

Още преди няколко седмици се появиха доклади, твърдящи, че PS5 Digital Edition ще получи леки модификации, което ще го направи по-лек и ще промени стойката му. Те биха позволили тя да се регулира, без да се налага да вадите отвертката. Що се отнася до намаляването на теглото, се губят 300 грама. Интересното е, че по онова време подобни модификации на версията на конзолата, използващи дискове, не бяха обявени. Нова версия на PS5 вече се намира в Австралия.

Новият номер на модела е CFI-1102A и изглежда Австралия е първата страна, получила този модел. Потребителите, закупили конзолата, потвърдиха, че тя разполага със стойка, която може да се регулира ръчно, без да е необходима развинтването на винтове. Теглото засега е непотвърдено, но предположението е, че машината е с 300 грама по-лека, точно както се предполагаше в слуховете.

Изглежда, че ъпгрейдът е направен на конзолата без никаква реклама от Sony. Винтът изглежда със същата форма и размер, но елиминира сребърната глава с гнездо за отвертка с плосък връх в полза на бяла пластмасова глава, която все още съдържа слота за плоска отвертка, но е повдигната и има текстура за захващане с пръсти без инструменти.

Загадка е обаче какво точно е направила Sony с вътрешността на конзолата, за да премахне 300 грама тегло. Тъй като конзолата не е преносима, това не е съществена промяна.

Снимка: Sony

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)