Каналът Bellular News е изчислил, че пълният ъпгрейд на герой в Diablo Immortal ще ви струва около 110 000 долара. 

Това е стойността на микротранзакциите, които играчът ще трябва да направи, за да развие в най-голяма степен героя си. 

Играчите в Diablo Immortal имат три стълба на прогресията: ниво XP, ниво на оборудване и Legendary Gems. Първите две са доста стандартен елемент във всяка игра от типа на RPG, но събирането на Legendary Gems може да бъде скъп и сложен процес, тъй като начинът, по който ги получавате, е произволен и често изключително рядък... и точно сега изглежда, че F2P играчите изобщо не могат да ги спечелят.

Освен това, тъй като Legendary Gems дори не са гарантирани за тези, които са готови да платят за ъпгрейди и не могат да бъдат купени направо, играчите трябва да се борят с шансовете да ги отключат чрез легендарни сандъци, които по същество са т.нар. loot boxes.

За първи път анонсирана на BlizzCon през 2018 г. – когато предизвика негативната реакция на феновете, – Diablo Immortal се развива между събитията на Diablo 2 и 3, адаптирайки класическата формула за битки и изследване на подземията на своите предшественици за мобилни устройства – което, наред с други неща, означава безплатен модел за осигуряване на приходи, базиран на покупки в приложението (free-to-play). Следователно дългоочакваното пускане на Diablo Immortal миналата седмица беше анулирано както в Белгия, така и в Холандия поради законите на страните относно онлайн хазарта.

„Diablo Immortal няма да бъде налична в Белгия или Нидерландия и няма да се появи в Battle.net или в приложението за Белгия и Нидерландия или в Google Play Store там“, каза говорител на Activision Blizzard пред Eurogamer миналата седмица. „Това е свързано с текущата регулационна среда за игри в тези страни. Съответно предварителните регистрации за играта не са достъпни на тези пазари.“

Снимка: Blizzard

Виж още: Diablo Immortal вече е най-сваляната игра за Android и iOS