След като почти половин милиард души я играха през ноември, инди сензацията Among Us вече е официално най-играната мобилна игра на месечна база в историята, изпреварвайки гиганти като Pokémon Go и Candy Crush Saga. Според маркетинговата компания SuperData Among Us e „категорично най-популярната игра изобщо по отношение на месечни играчи“.

Успехът е дори още по-забележителен, защото студиото InnerSloth, което направи Among Us, има само четирима служители. Това прави около 125 милиона играчи на един човек, който работи по играта. Among Us се оказа толкова популярна, че студиото дори се отказа от нейното продължение, по което работеше, за да може да подобри оригинала.

В огромната си част аудиторията на Among Us е на мобилни устройства, тъй като едва 3 процента от тези 500 милиона играчи играят на РС. Among Us излезе съвсем наскоро за Nintendo Switch, но е още рано да се каже доколко ще повлияе това на общата статистика.

Фактът, че половин милиард души играят Among Us, означава, че чрез мобилна игра можеш наистина да достигнеш най-голяма потенциална аудитория. Разбира се, има разлика и в цената - Among Us е безплатна за мобилни устройства, но струва пет долара за РС. Студиото обещава, че ще поддържа Among Us с допълнително съдържание и през новата година, като най-напред ще видим още една карта, наречена Airship.

Снимка: InnerSloth

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)