По-рано тази година запечатано копие на Super Mario Bros.за NES се продаде за 114 000 долара и постави рекорда за най-скъпа видеоигра. Макар мнозина да очакваха този рекорд да се задържи поне известно време, най-високата цена, платена за игра на търг, отново е надмината. 

Компанията Heritage Auctions разкри, че е продала запечатано копие от излязлата през 1990 г. за NES игра Super Mario Bros. 3 за 156 000 долара.

Началната цена на аукциона е била 62 500 долара, което само по себе си е впечатляваща сума, но след наддаване на 20 души финалната цена е достигнала новия световен рекорд. Общата сума за игри, похарчена на този търг, за пръв път в историята надмина 1 милиона долара.   

Според директорката на аукциона за видеоигри Валъри Маклеки не е изненада, че рекордът за най-скъпа игра отново принадлежи на ново заглавие от поредицата за Mario. Това конкретно копие от Super Mario Bros. 3 се описва като „в забележително състояние“, но ето какво още го отличава от останалите:

„Това, което прави тази бройка още по-уникална, е нейната опаковка. Запечатаните копия, при които думата Bros. се намира отляво и покрива едната от емблематичните бели ръкавици на Mario, са изключително редки. Тази версия е най-ранната от тиражите на Super Mario Bros. и колекционерите я търсят с години – обикновено напразно“, казва тя.  

Снимка: Heritage Auctions

Виж още: FIFA 21 с революционно решение за стриймърите