Днес от Ubisoft обявиха, че най-новото заглавие в портфолиото им, Tom Clancy's The Division, е отбелязало рекордни продажби в първите 24 часа от излизането му на пазара, според данни на компанията. Това прави играта една от най-успешните в 30-годишната история на гейм гиганта.

„Изключително щастливи сме от рекордния старт на The Division“, споделя Дейвид Полфелт, Изпълнителен директор на студиото зад заглавието, Ubisoft Massive. „The Division изцяло представя най-доброто от Ubisoft, създадено от екипа на Massive и всички останали екипи от асоциираните студиа. Те работиха при пълен капацитет във високопродуктивна колаборация с цел да направят една изключително иновативна и забавна нова игра.“

Рекордът на мултиплейър шутъра с RPG елементи се отнася до броя продажби на дигитални копия на играта в рамките на ден сумарно за всички платформи - Windows PC, Xbox One и PlayStation 4. Ubisoft вече има три от четирите най-успешни премиери на игри в историята на гейм индустрията изобщо, като другите заглавия в списъка са Destiny, Watch_Dogs и Assassin's Creed.

„Представянето на The Division е огромно постижение за Ubisoft и показва ненадминатия капацитет на компанията да създава невероятни нови брандове игри и да ги превръща в блокбъстъри“, споделя Ив Гиймо, съосновател и СЕО на компанията. „Този ден е от изключително важно значение за Ubisoft, а по-важното е, че за милиони играчи отбелязва началото на трайно потапяне в света на The Division, който сме убедени, че ще обикнат.“

Действието на Tom Clancy’s The Division започва седмици след опустошителна пандемия, покосила Ню Йорк чрез заразени банкноти по време на Черен петък. Една след друга изчезват основни услуги и само за няколко дни без вода или храна обществото изпада в хаос. The Division, самостоятелен отряд от тактически агенти, които привидно живеят обикновен живот, се активизират, за да спасят обществото. В тази завладяваща онлайн екшън RPG игра с отворен свят разкривате враждебната и динамична среда, в която от първостепенно значение са изследването и напредъка на играча. Обстановката и идеята на играта позволява както стабилна коорперативна или соло игра, така и състезателно PvP и дори превръщането ви в пълен ренегат в PvP зоната, наречена The Dark Zone.

Следващата седмица очаквайте нашето пълно ревю на The Division.

Фенове на Portal, разбрахте ли, че Valve пренася любимата ви игра във виртуалната реалност

Тагове: