Има толкова много начини да разкрасите своя геймърски компютър: обилно RGB осветление, персонализирана охлаждаща течност и дори LCD екрани, които се намират върху вашата RAM памет. Компютърната индустрия обаче никога досега не е виждала това: кутия за компютър, която проектира движещи се холограми отстрани.

Компютърните кутии на Showcase PC Solo и Dual показват или една холограма в даден момент, която излиза от стъкления страничен панел, или две, като втора излиза съответно от горната част. Холограмите са създадени от 3D холограмни вентилатори, които имат 224 светодиода на острието и се въртят достатъчно бързо, за да заблудят човешкото око.

Имахме възможност да видим Showcase PC Solo Hologram Case и Dual Hologram Case в действие на щанда на компанията на CES 2022 и останахме впечатлени от качеството на изображенията. От НЛО до рицар, аниме герой и мъжко лице, всички анимации имаха уникален 3D вид, който ги кара да изглеждат сякаш се реят извън шасито. Изображенията имат сравнително малко трептене и изглеждат доста ярки.

Един недостатък, който се забелязва обаче, е размерът на механизма за 3D прожекции. Въпреки че перките на вентилатора не са като цяло големи, основният модул, който ги върти, заема прилично количество място.

3D LED вентилаторът има 8 GB вътрешна памет за съхранение на анимации и има дистанционно управление за промяната им. Въпреки това представители на компанията казват, че контролът чрез Wi-Fi може да дойде като опция в бъдеще.

Що се отнася до самия кейс, всъщност това е NZXT H510, популярен модел от тип midtower, който обикновено се продава за около 100 долара. Кутията поддържа дънни платки с размери mini ITX, micro ATX и ATX, като същевременно предоставя USB Type-C и Type-A портове на предния панел. Тя има максимално място за CPU охладителя от 165 mm и максимална дължина на GPU от 381 mm. Предният панел може да побере до два 140 мм вентилатора, докато горният поддържа един 120/140 мм вентилатор, а задният може да поеме един 120 мм модел.

Предстоящ да излезе през юни 2022 г. Solo Hologram PC Case е достъпен за предварителна поръчка на уебсайта на Showcase PC сега за 299 долара. Dual Hologram PC Case е насрочен за декември 2022 г. и е наличен за предварителна поръчка за 449 долара.

Снимка: Tom's Hardware

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: