Sony рестартира франчайза Uncharted при „неизвестен разработчик“ според доклад на сайта The Leak.co, който има приличен опит с различни клюки, свързани с игри.

Въпреки че се очаква Naughty Dog да помогне на новия екип първоначално, разработчикът, собственост на Sony, не се предвижда да участва в новия проект Uncharted след това. Отделна статия на Insider-Gaming заявява, че не е успяла да потвърди доклада, но е чула слухове за нещо ново, свързано с Uncharted в миналото.

Още през април беше намекнато от специалист по подбор на персонала в Naughty Dog, че Uncharted ще се завърне, заявявайки, че е „специално да изграждаш бъдещи екипи не само за нови заглавия, но и за наследството на Uncharted“.

Франчайзът Uncharted е в безтегловност след Uncharted: The Lost Legacy от 2017 г. за PS4, въпреки че и тази игра, и Uncharted 4: A Thief's End бяха включени в колекцията Uncharted: Legacy of Thieves за PS5 и PC по-рано тази година.

Актьорът Нолан Норт, който се превъплъти в героя Нейтън Дрейк в игрите, никога не е изключвал възможността да се завърне към най-емблематичната си роля.

Снимка: Unsplash

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: