Добрата новина за феновете на Battlefield е, че най-новата част от поредицата няма да включва т.нар. loot boxes под каквато и да била форма. Ако все пак искате да плащате, ще може да го направите за козметични предмети, които купувате с реални пари.

Тези козметични аксесоари също могат да бъдат придобити с помощта на дигитална валута, която може да бъде спечелена просто от играта, заяви говорител на EA.

Това е в контраст с Battlefield 1, която стартира със собствен вариант на хазартните кутии, наречена Battle Packs. Те съдържат най-вече козметика за оръжия и автомобили, въпреки че е възможно да се съберат части за уникални оръжия, както и случаен скок на XP точките. Ако играчът е придобил оръжие, от което не е имал нужда или не желае, може да го превърне в скрап, който би могъл да се използва за закупуване на още по-големи Battle Packs.

Като цяло, Battle Packs не предлагаха предимства по време на игра (освен ако не увеличите XP точките си), но DICE изглежда премахва всички елементи на шанса от козметичната система за награди на Battlefield 5. Това е разбираемо, тъй като Star Wars: Battlefront 2 е в челните редици по критика на практиките на "loot box".

Официално анонсирана тази седмица, Battlefield 5 ще ни върне във Втората световна война, когато стартира през октомври.

Тагове: