Ролевите игри често могат да бъдат доста дълги и дори мисълта да започнете такова мащабно приключение може да ви откаже веднага. Особено напоследък дължината на играта често се използва като оръжие от маркетинговите екипи, но ако не сте от хората, които имат времето и желанието да прекарат повече от 100 часа в една игра, Cyberpunk 2077 може да ви осигури нужното забавление в по-компактен формат.

Старши дизайнерът на играта Патрик Милс разкри, че Cyberpunk 2077 ще бъде по-къса от основната история в The Witcher 3, въпреки че отказа да даде конкретни цифри.

„Получихме много оплаквания за това, че основната кампания в The Witcher 3 е прекалено дълга. Гледайки статистиката, се оказа, че голям брой са стигнали доста далече, но така и не са видели края ѝ. Искаме да изпитате цялата история в Cyberpunk 2077 и затова я съкратихме, макар че все още има много какво да правите“, казва Милс.

Според сайта how long tо beat основната история в The Witсher 3 отнема 51.5 часа, което не е чак толкова за ролева игра, но пак е доста. Освен това едва ¼ от всички играчи на РС версията са стигнали финалните надписи.

Дължината на играта не е най-точният начин да измерим нейното качество, но е добре, че изиграването на Cyberpunk 2077 няма да отнеме прекалено много време. Друг е въпросът, че за някои, чакали играта повече от шест години, това със сигурност ще остави горчив вкус.  

Снимка: CD Projekt Red

Виж още: Анализатор предрича, че PS5 ще стане най-продаваната конзола в историята

Тагове: