Blizzard обяви, че World of Warcraft вече върви без проблеми на новите Мас-ове с току-що обявения чип M1. По този начин World of Warcraft става първата култова игра, която поддържа новите чипове на Аpple за лаптопи. Досега потребителите трябваше да използват емулация през Rosetta, но с последния ъпдейт World of Warcraft върви на ARM64 архитектура без допълнителни манипулации.

Изключително популярната масова онлайн ролева игра World of Warcraft стартира най-напред през 2004 г. и е налична за Мас и РС. Към момента може да играете безплатно първите 20 нива на вашия герой, след което трябва да купите пълната игра.

В рядък ход за компютърните геймъри, почитателите на World of Warcraft побързаха да изразят своята благодарност за поддръжката на чипа М1, както и за това, че Blizzard по принцип се старае да поддържа Мас като геймърска платформа. Така сега ще бъде интересно да научим какви ще бъдат първите отзиви за това, как World of Warcraft е оптимизирана за новите чипове. Имайки предвид, че играта е доста стара и не се отличава с особена графика и тежест, едва ли можем да очакваме някакви проблеми или подобрения.      

Снимка: Blizzard

Виж още: PlayStation 5 – скорост, мощ и светло бъдеще (РЕВЮ)

 

Тагове: