Sony Computer Entertainment и марката PlayStation няма да присъстват на следващото издание на най-влиятелното изложение в гейминга Е3. Това се случва за пръв път в 24-годишната история на гиганта като производител и издател на видеоигри.

В ексклузивен анонс за Game Informer, Sony обяснява решението си с еволюиращата гейм индустрия и нуждата от това компанията да търси нови и иновативни начини, за да привлече вниманието.

Говорейки за иновативност, няма как да не пропуснем разочароващото представяне на японската компания на Е3 2018, когато едно сюрреалистично и тромаво като организация шоу остави горчив вкус в устата на феновете и присъстващите. Освен че разходи излишно гостите си, компанията предпочете да се съсредоточи върху четири вече добре известни игри в лицето на Death Stranding, Spider-Man, Ghost of Tsushima и The Last of Us Part 2 без никакви други нови и вълнуващи анонси.

Радикалното решение да отсъства от Е3 2019 последва това да няма и PlayStation Experience събитие тази година.

Всичко това неминуемо ще задвижи на високи обороти слуховете около плановете с марка PlayStation, а те все по-сериозно водят към анонс на нова конзола, вероятно още догодина.

Sony планира нов PlayStation контролер с екран?

---

Миниконзолата Playstation Classic използва безплатния емулатор PCSX

---

Това е пълният списък на игрите в PlayStation Classic, като има много приятни

Тагове:
Още от Play