Корейската група BTS очевидно е твърдо решена да запише името си с дебели букви в книгата на рекордите на YouTube. K-pop групата счупи собствения си рекорд за най-много гледания в YouTube в рамките на 24 часа, след като видеото към песента Butter BTS набра 113 милиона гледания. Това е с около 12 милиона повече от досегашния рекорд на BTS – песента Dynamite, която през миналия август натрупа 101.1 милиона гледания.

Освен това песента постави рекорд за най-голяма премиера през сайта с 3.9 милиона едновременни зрители. Към момента видеото на BTS има над 140 милиона гледания.

Новият рекорд не е напълно изненадващ. Феновете на групата, познати като The Army, са известни със своята отдаденост и беше практически гарантирано, че те ще уважат подобаващо премиерата. Със сигурност натрупаният преди нея хайп, както и предстоящите Billboard награди също са помогнали.

Дори и така обаче e впечатляващо колко лесно и с каква преднина сингълът счупи рекорда. Това показва, че YouTube все още има поле за растеж, дори когато повечето тенденции като истерията покрай BTS вече са добре познати и изглежда, че услугата ще продължи да върви нагоре.

Снимка: GSM Arena

Виж още: Новият Lenovo Legion има най-мощните говорители за смартфон в света

Още от Play