Disney обяви днес, че работи върху втори сериал по сагата „Междузвездни войни“ за предстоящата си нова платформа за видео стрийминг Disney +. Сериалът ще бъде предистория на "Rogue One: История от Междузвездни войни". Снимките на новата продукция ще започнат през 2019 г., а актьорът Диего Луна отново ще влезе в ролята на шпионина на бунтовниците Касиан Андор.

Андор бе ключов герой в "Rogue One: История от Междузвездни войни". Той изигра един от шпионите на бунтовниците, които помогнаха да предадат плановете на Звездата на смъртта на сънародниците си, преди да изчезнат на планетата Скариф, като по този начин подготви почвата за "Нова надежда". В изявление Луна споделя, че с нетърпение ще се превъплъти отново в Андор и че "този нов вълнуващ формат ще му даде възможност да изследва героя по-дълбоко".

Шоуто е втората телевизионна поредица, предназначена за стрийминг платформата на Disney. По-рано тази есен Lucasfilm обяви The Mandalorian, сериал от 10 епизода, чийто сценарист е Джон Фавро, който режисира Iron Man и Iron Man 2. Все още не е обявена дата за неговото излизане.

Disney също възнамерява да направи друг нов сериал, базиран около злодея от вселената на Marvel Локи, като се очаква актьорът Том Хидълстън отново да влезе в неговия образ.

Още от Play