По време на своето събитие I/O 2021 преди два месеца Google направи няколко анонса и един от онези, които отминаха по-незабележимо, бе, че смартфон потребителите ще могат да изтрият последните 15 минути от историята на своите търсения чрез специален бутон в приложението Google. От този анонс мина известно време и сега Google разкри, че тази функция най-сетне е достъпна. За съжаление обаче към момента тя е ограничена до iOS потребителите, докато за Android ще дойде по-късно тази година.

Безспорно е малко разочароващо, че потребителите на Apple за пореден път получават предимство от Google вместо собствената платформа на интернет гиганта. Google вече пусна цели приложения като Gboard и Motion Stills най-напред за iOS.

Наскоро Google пусна и YouTube Music за Apple Watch, въпреки че собствената му WearOS платформа няма това приложение и ще го получи по-късно тази година.

Дори когато дадено приложение е налично за двете платформи, не е необичайно iOS версията да има функции, които липсват в Android.

За решението на Google определени приложения и функции да бъдат пускани най-напред в платформите на Apple, има няколко причини като по-големия брой потребители в случая с WatchOS и WearOS или пък по-малкия брой устройства в случая с телефоните.

Въпреки това за някои със сигурност ще остане горчив вкус в устата, докато други ще се въоръжат с търпение.

Снимка: Android Authority

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот

 

Тагове:
Още от Play