Популярният YouTube потребител и стриймър в Kick Джак Дохърти влезе в новините през уикенда, след като разби скъпия си спортен автомобил в предпазна ограда. Катастрофата е станала по време на живо предаване в Kick и той е бил изгонен от платформата за постоянно.

На 5 октомври 21-годишният Дохърти катастрофира с поръчковия си (и много скъп) McLaren 570S, докато предава на живо. На видеоматериал, споделен онлайн, се вижда как създателят на съдържание с над 1 милион абонати в YouTube проверява и използва телефона си точно преди катастрофата. Настилката, по която е карал Дохърти, също е била мокра от дъжда, което вероятно е допринесло за това той да излезе от контрол и да се блъсне в предпазната ограда от дясната страна на магистралата, едва избягвайки други автомобили на пътя. Сега NBC съобщава, че Kick е спряла за постоянно дейността на създателя на съдържание.

NBC съобщи, че говорител на Kick е потвърдил, че услугата за стрийминг - която е конкурент на притежаваната от Amazon Twitch - е забранила профила на Дохърти заради поведението му, като добави, че Kick „не одобрява незаконната дейност, поради което бързо предприехме действия за забрана на този създател от платформата“.

При опит да отворите профила му в Kick страницата на Дохърти е премахната и сега при посещението ѝ се появява грешка 404.

След като видеоклипът с катастрофата се разпространи онлайн, мнозина разкритикуваха стриймъра за безразсъдното му поведение и за това, че се е фокусирал върху съдържанието преди всичко. Във видеоклипа, публикуван от Дохърти малко след катастрофата, можете да видите как той крещи за помощ, докато хората се притичват. Когато вратата се отваря, той пъха камера в ръцете на един от хората, които се опитват да му помогнат, и пита: „Можеш ли да задържиш това?“. В друг момент, малко след като разбива автомобила си, Дохърти подава телефона си на спътника си, който обилно кърви от главата си, и го моли да запише случващото се.

Дохърти купи вече катастрофиралия McClaren 570S за над 200 000 долара през юни 2023 г. В онова видео той казва, че ще „разбия тази кола, помнете ми думите“. Това не е първият случай, в който Дохърти се оказва в беда заради катастрофа с автомобил. През март тий записа видео как обръща автомобил с висока проходимост и наранява ръката си. През ноември 2023 г. катастрофира с количка за голф, в която е била приятелката му, и по-късно се извини.

Снимка: Unsplash/Jack Doherty

Виж още: Сър Мо Фара, глобалният посланик на смарт часовниците HUAWEI: Ключът към високите постижения се крие в детайлите

Още от Play