Microsoft официално обяви намерението си да закрие стрийминг услугата си на 22 юли. Занапред компанията ще работи с Facebook Gaming, където ще прехвърли всичките си партньори и стриймъри.

Mixer беше опитът на Microsoft да изгради собствена платформа, където геймъри да споделят геймплей в реално време. Twitch на Amazon обаче е абсолютният хегемон в това отношение, привличащ милиони зрители всеки ден. Mixer имаше големи амбиции, дори привлече най-популярния стриймър Ninja, играещ Fortnite. Слуховете бяха, че той е подписал договор за 20-30 милиона щатски долара, за да стриймва ексклузивно само в Mixer. Сега той и другите най-известни геймъри ще бъдат освободени от тези задължения и ще могат да пренесат съдържанието си където намерят за добре.

Интеграцията с предстоящата услуга за облачен гейминг на Microsoft, xCloud, ще се осъществява чрез Facebook Gaming. Идеята беше, когато някой гледа геймплей на игра в Mixer, да може само с един клик лично да влезе в играта. Тази функционалност сега ще е налична за платформата на Facebook.

Вижте още: Facebook Gaming вдигна мерника на YouTube и Twitch

Още от Play