Кой не очаква с нетърпение да се отпусне със страхотно предаване или филм след дългата седмица и независимо от това с кое от най-добрите приложения за забавление стриймвате, можете да избирате от много интересно съдържание. Без значение дали се интересувате от международни програми, или просто искате да сте сигурни, че няма да пропуснете нищо, субтитрите играят решаваща роля за достъпността. Точно сега Netflix предоставя много ценен ъпгрейд на начина, по който се наслаждавате на субтитрите на телевизора си, като добавя опции за персонализиране на външния им вид.

Ръчното настройване на външния вид и позицията на субтитрите не е голяма екстра за повечето медийни плейъри на Android и настолни компютри, но при онлайн стрийминга избраната услуга ограничава възможностите ви. Netflix вече поддържаше промяна на външния вид на субтитрите в интернет, но сега контролът става достъпен и при стрийминг на вашия телевизор.

За да персонализирате субтитрите, Netflix предлага три различни опции за размер на шрифта и четири предварително зададени стила, с различен цвят на текста и фона. Можете да изберете бял текст без фон, бял текст с капковидна сянка, черен текст на бял фон или жълт текст на черен фон. Изборът все още е ограничен, но при наличието на всички най-популярни опции, които вече са достъпни на една ръка разстояние, това все пак е голяма стъпка напред.

Възможността да се регулира външният вид на субтитрите може да изглежда като обикновено удобство или лека визуална промяна за повечето хора, но потребителите със зрителни или свързани със слуха увреждания трябва наистина да разберат истинското въздействие от промяната тук. Субтитрите по подразбиране на Netflix могат да бъдат трудни за разчитане, когато се наслагват върху ярки кадри, и повечето от тези нови настройки на стила могат да помогнат на хората с чувствителност към цветовете.

На практика този ход е поредният опит на Netflix да подобри достъпността на своята платформа и съдържанието, което се предлага в нея. Промяната се разпространява за всички на смарт телевизори и свързани телевизори, но засега работи само с няколко езика.

Снимка: Unsplash

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете

 

Още от Play