Netflix вдига цените в САЩ, повишавайки стандартния план с долар до 13.99 долара на месец, а премиум нивото с два долара до 17.99 долара на месец. Компанията вероятно увеличава тези цени, за да му помогнат да финансира повече телевизионни предавания и филми в услугата, тъй като е изправен пред нарастваща конкуренция.

„Разбираме, че хората имат повече възможности за забавление от всякога, и сме се ангажирали да предоставим още по-добро изживяване за нашите абонати“, каза говорител на компанията. „Актуализираме цените си, за да можем да продължим да предлагаме повече разнообразие от телевизионни предавания и филми - в допълнение към страхотната ни есенна гама.“

Добрата новина е, че основният план остава същият при 8.99 долара на месец. Планът обаче ви дава достъп само до един стрийминг поток едновременно, плюс всички видеоклипове се предават в стандартна разделителна способност при 480p. За HD ще трябва да надстроите до основния план, а за 4K ще ви трябва премиум ниво.

„Цените влизат в сила днес за всички нови членове, които се регистрират“, добави компанията. „Настоящите абонати ще бъдат уведомени по имейл и ще получат известие в рамките на приложението 30 дни преди повишаването на цената им.“

Последното покачване на цените на Netflix се случи през януари 2019 г., което повиши месечните разходи за трите плана. Впоследствие компанията съобщи, че е загубила доста абонати в САЩ. Оттогава обаче ръстът на потребителите на компанията в световен мащаб се е увеличил благодарение на пандемията COVID-19, която принуждава повече хора да си останат у дома.

Снимка: Huawei

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч

 

Тагове:
Още от Play