Остават повече от 4 месеца до премиерата на Avengers: Endgame, но най-новите слухове за кино вселената на Marvel са свързани с друг филм. И с герой, когото всички смятахме за мъртъв. Продължението на “Доктор Стрейндж” вече е в продукция.

Във “Война без край” магьосникът бе направен на прах от масовия геноцид на Танос, заедно с половината от всички живи същества във вселената. Разбира се, всички очакваме това масово измиране да не бъде за постоянно и последните новини го потвърждават. Важно е да се отбележи обаче, че oт Marvel все още не са потвърдили слуховете със сигурност.

Каква е точната информация, с която разполагаме? Все още няма сценарий, но снимките на филма ще започнат в началото на 2019 г. Бенедикт Къмбърбач ще се завърне в ролята си на Стивън Стрейндж, заедно с Бенедикт Уонг като дясната ръка на доктора - Уонг. Непотвърдени слухове твърдят, че Рейчъл Макадамс също ще се появи в продължението като романтичния интерес на Стрейндж, а Скот Дериксон изглежда отново ще поеме режисьорското място.

Слуховете определено не са изненадващи. Все пак самият финал на “Доктор Стрейндж” от 2016 г. показа, че това е само началото на историятата за Най-силния магьосник във вселената. В края на оригиналния филм героят на Чуетел Еджиофор, Барон Мордо, премина на “тъмната страна” и започна метаморфозата си към най-големия враг на Стрейндж от комиксите. След като Мордо откри, че Древната (Тинда Суинтън) е черпила енергия от Тъмното измерение, Мордо изостави каузата на магьосниците да защитават Земята.

От Marvel вече са запазили 10 дати за следващите 3 години (до 2022) за 10 свои филма, нито един от които не е обявен като име. Та, ще изтече доста вода, докато видим Доктор Стрейндж отново на екран в негов собствен филм.

Тагове: