Докато чакаме новини за прикуела на Game of Thrones, който НВО разработва, компанията не губи време и направи нов анонс. Според него ни очаква нов сериал, този път базиран на романа Fire and Blood, който разказва историята на династията Таргариен.

Game of Thrones най-сетне свърши по-рано тази година, но НВО вече разглежда предложения да цели пет нови сериала, попадащи в категорията „прикуел“ и „спин офф“.

Новият сериал по Fire and Blood е вторият опит за адаптация на романа, след като първоначално бившият сценарист на Game of Thrones Браян Когман го предложи на НВО, но компанията отказа. Историята във Fire and Blood описва период от 300 години, предшестващ събитията в Game of Thrones. Феновете обаче недолюбват романа по няколко причини. Най-напред той е недовършен, тъй като Джордж Р. Р. Мартин е написал само две от планираните части, които покриват първите 157 години. По-големият проблем обаче е, че Fire and Blood се счита за най-скучното произведение на Мартин, тъй като е написано в тежък исторически стил и се простира на над 700 страници. С други думи, все едно че четете измъчен учебник по история за университет, само дето нищо в него не е истинско.

Разбира се,  това не означава непременно, че романът не може да бъде адаптиран като тв сериал. На теория събитията в него са вълнуващи, но НВО ще трябва да направи някои значителни промени в стила и тона на книгата, за да я превърне в успех от класата на Game of Thrones.     

Виж още:10 неща, които не знаете за култовия Reservoir Dogs на Куентин Тарантино       

Тагове: