Въпреки че YouTube е най-голямата платформа за видеосподеляне в света, ново прочуване показва, че почти 90 процента от качените клипове там не достигат дори 1000 гледания.

Това е доста шокиращо за сайт, който отчита 5 милиарда гледания всеки ден. Според анализа на РЕХ обаче преминаването от неизвестност към слава никак не е лесно. Огромната част от клиповете в YouTube – 88.4 процента – все още генерират под 1000 гледания. Нещо повече, едва 0.77 процента от всичкото съдържание в YouTube достига 100 000 гледания.

Най-популярната категория клипове си остават музикалните, където се отчитат 29 944 гледания на минута, което е с 20 процента повече от геймърските клипове. Геймингът е категорията с най-много качвания на клипове, но в същото време да пробиеш в него е много по-трудно, защото нишата е препълнена.

Ако анализът показва едно нещо, то това е колко е трудно за създателите на съдържание да пробият в YouTube. Така, ако планирате да започнете YouTube канала през 2020 г., чисто и просто не очаквайте популярността ви да скочи за един ден.

Снимка: shutterstock

Виж още: Apple плаща по 25 долара на всеки с умишлено забавен iPhone

 

Още от Play