ТВ сериалът по хитовото екшън приключение The Last of Us получи зелена светлина от НВО. За този повече от любопитен проект най-напред чухме през март, когато стана ясно, че НВО и студиото Naughty Dog са сключили партньорство за създаването на сериал по хита от 2013 г. Сега НВО потвърди, че сценаристът и творчески директор на The Last of Us Нийл Дръкман ще напише сюжета на сериала заедно със създателя на скорошния хит Chernobyl Крейг Мазин. Дъщерната компания PlayStation Productions на Sony ще бъде продуцент.

Сериалът ще следва събитията от първата част на The Last of Us, в която съдбите на двама души се преплитат на фона на един постапокалиптичен свят, в който вирус превръща повечето хора в ужасяващи създания. Както става обикновено, една проста мисия се превръща в нещо много по-сложно, докато Джоел и Ели прекосяват Съединените щати, за да достигнат целта си.

НВО не дава подробности дали сериалът ще вземе предвид онова, което става във втората част на The Last of Us.

След като продукцията вече е официална, шансът тя да се забави колкото злополучната екранизация по Uncharted изглежда по-малък. Това също така може да бъде началото от поредица адаптации, базирани на популярни игри на Sony. Когато проектът бе анонсиран за пръв път, гигантът загатна, че сериалът по The Last of Us ще бъде първият от многото, които компанията планира да създаде.

Снимка: Sony

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

Тагове:
Още от Play