Със затоплянето на времето в съзнанието ни нахлуват всякакви мисли и може би една от най-нерационалните е как в някой горещ следобед сме се отпуснали на прохладно място, с джойстик в ръка, а около нас има разхладителни напитки и надуваеми плажни принадлежности, които да помъкнем с нас към брега веднага щом жегата се поукроти. Добре – хванахте идеята. И някъде в тази нереалност се появява абсурдно иновативният надуваем контролер за PlayStation наречен AirShock. Колкото и да сте шокирани, той изоставя овалните форми за сметка на надуваемия си корпус, който се пригажда към индивидуалните контури на дланите ви.

И докато цялото това описание изглежда прекалено “надуто”, то още по-добрата част е, че дори ако загубите дадена мисия за пореден път и ви се прииска да хвърлите геймпада подобно на Джокович след неуспешен сервис, то трябва да знаете, че благодарение на ударопоглъщащия си дизайн AirShock просто ще отскача от пода, вместо да се разбие на парченца. Гениалният дизайн на PlayStation AirShock идва от Philipp P, известен също като Running Guy Studio в Instagram (да, същият, който се прочу с надуваема клавиатура). Както се досещате, можете да разнасяте джаджата навсякъде със себе си, а когато решите да се изфукате с нея – дюзата за надуване е в задната част.

Дизайнът умело разделя контролера на две отделни половини – тялото и неговите бутони. Модулът с бутоните е монтиран в надуваемото външно тяло, в комплект с D-Pad и бутони за действие. Отвътре са внедрени сини светодиоди, които създават едно прочувствено изживяване, когато слънцето залезе. И накрая USB-C порт отзад ви позволява да захранвате контролера. Прозрачният му дизайн ви разкрива всички тези потайности, сред които и батерията от 800 mAh – което означава, че той е напълно безжичен.

По-внимателният поглед към контролера просто ви кара да оцените колко добре се оформят детайлите, след като се надуят. Въпреки че е само концепция, идеята на Running Guy Studio се движи по ръба на ежедневното, повличайки по пътя си технологиите и забавното преживяване. А каква по-добра комбинация от това?

Снимки: Running Guy Studio

Виж още: Horizon Forbidden West – ултимативното next-gen приключение