Ако ползвате често социални приложения, вероятно сте свикнали на определени интерфейси. Един такъв пример е възможността да реагирате на постове или съобщения, например в Instagram и Twitter. Тази опция не съществува в много от традиционните чат приложения, но WhatsApp иска да промени това и да добави опцията за верните си фенове.

Такава функционалност в момента се тества и някои потребители започнаха да получавате известие, което ги информира, че са получили реакция, но не могат да я видят в своята версия на приложението. Това подсказва, че опцията се тества вътрешно или сред много малък брой потребители на версия на WhatsApp, която не е публично достъпна.

Освен това съобщение няма практически никаква друга информация, но навярно бихме могли да очакваме функцията да се появи в предстояща бета-версия на WhatsApp. Логично е да предположим, че ще получим специфичен набор от емотикони, с които да реагираме, макар че все още нямаме идея как точно ще направи това WhatsApp. Във Facebook Messenger например има редица от шест емотикона за реакция, които могат да бъдат персонализирани, а Instagram има същите на някои места или прости харесвания на други.

Ако трябва да спекулираме, бихме предположили, че версията на WhatsApp ще е по-близка до тази на Messenger, но в крайна сметка ще трябва да изчакаме да видим. А каква е вашата реакция на тази новина?

Снимка: Pikrepo

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)