Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
12.януари.2017

Докато Platinum Games се извиняват, Microsoft смятат спирането на Scalebound за хубава новина

Автор: Вирджиния Кирова, Прочетено: 1217 пъти

Както ви съобщихме, една от най-очакваните от нас (и особено от мен) игри за 2017, Scalebound, беше спряна от разработване. И както всяка друга история, и тази може да бъде погледната от поне два различни ъгъла. В единия имаме студиото, разработвало заглавието - Platinum Games. От другата - издателя Microsoft Studios. За жалост нито една от тях не разкрива каква е причината зад спирането на играта, но поне вече знаем малко повече за мнението им по въпроса.

В поредица от туитове изпълнителният директор на Platinum Games, Кеничи Сато, публикува официалното извинение на японското студио за спирането на играта. Ако четем между редовете, разбираме и още нещо. Platinum не възнамеряват да продължат разработването на Scalebound без Microsoft и проектът е напълно мъртъв:

Относно спирането на Scalebound

Съжаляваме, че на 9 януари 2017 г. Microsoft Studios обявиха спирането на Scalebound. Много сме разочаровани от начина, по който приключиха нещата, особено като знаем, че много от нашите фенове чакаха играта с толкова нетърпение, колкото и ние.

Ще продължим да се стремим да ви предоставяме висококачествени игри, започвайки с NieR: Automata през март, както и продукти като GRANBLUE FANTASY Project Re:Link и LOST ORDER в бъдеще.

Ще продължим да работим здраво, за да оправдаем очакванията ви и приветстваме вашата продължаваща подкрепа!

Президент и CEO,

Кеничи Сато

 

Междувременно Фил Спенсър, оглавяващ Xbox дивизията на Microsoft, също сподели мнението си за спирането на продукцията на Scalebound в Twitter с думите: "Трудно решение, но вярваме, че резултатът е по-добър за Xbox геймърите, но въпреки това е разочароващо. Уверен съм в подготвените ни игри за 2017, които са и нашият фокус."

В момента продължава свалянето на всички видео материали за Scalebound от свързаните с Microsoft акаунти и платформи, като в официалния YouTube канал на Xbox те вече не съществуват или са недостъпни. Страницата на играта беше свалена от Xbox.com още преди официалната информация за спирането й.
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност